Обръщение от собственика - Валентин Маврев

Позовавайки се на 25 годишния си опит в бизнеса с пиана и рояли бих искал да Ви дам повече информация и да отговоря на някои въпроси, ако Ви предстои да купувате пиано или роял. Фирмата, която създадох МЕЛОДИЯ вече 25 години стои на пазара със сериозно име и доказано качество на инструментите, които предлагаме. Държа на името си и на това клиентите ми да бъдат информирани и доволни, както от пианото или рояла така и от обслужването във фирмата. За мен най-голямото признание е препоръката от клиент. Надявам се да Ви бъда полезен и ще се радвам на Вашето посещение в изцяло обновения шоу рум на пиано салон Мелодия. Валентин Маврев - Собственик

Какво получават клиентите на пиано салон Мелодия?

Нашите клиенти получават: - гаранция за качество на инструмента закупен от нас; - гаранция за сигурна доставка; - безплатна доставка до адрес за гр. София; Качването и позиционирането на пианото или рояла да дома се заплаща допълнително; - безплатно първоначално акордиране; - гаранционно и след гаранционно обслужване; - възможност за замяна с доплащане за друг инструмент в гаранционния срок.

Давате ли гаранция на инструментите закупени от Вас?

Да, гаранцията която даваме за всички наши НОВИ инструменти е 5 години. За употребяваните пиана и рояли гаранцията е от 2 до 5 г.

Предлагате ли доставка на пианата и роялите до дома?

Да, предлагаме доставка и качване на пианото или рояла да Вашия дом от доказани специалисти. Доставка в страната се заплаща допълнително. Качването на пианото или рояла до дома се заплаща от клиента допълнително за всеки етаж. За актуална информация за цени на услугите, моля свържете се с нас.

Колко струва качествено европейско пиано?

Качествените европейски пиана – C.BECHSTEIN, SAUTER, PETROF, BLUTHNER, FORSTER, SEILER се произвеждат ИЗЦЯЛО в ЕВРОПА от фирми с над 160 годишен опит, доказали се на пазара с качествените инструменти, които произвеждат. Моля не се подвеждайте по некоректна информация давана от конкурентни фирми, че всички фирми са изнесли производството си в Китай. Това НЕ е вярно. В Европа има много фирми с традиции, които произвеждат инструментите си изцяло в Европа и държат на качеството и реномето си. Цените на новите европейски пиана са над 10000 евро.

Как да се ориентирам на пазара с новите пиана?

Ако търсите ново пиано внимавайте, на пазара има много китайски пиана с немски имена, които само имат немски имена, но всъщност се произвеждат в Китай. Едни от тях са SCHUMANN, OFFENBACH, OTTO MEISTER, TAYLOR London, FEURICH / също имат китайско производство / и др. За съжаление тази информация често се спестява на клиента и обяснението че са внесени от Европа и са с немски части, не означава, че са европейски. Поискайте сертификат за произход, или потърсете в интернет повече информация за марката и производителя. Цените на тези пиана са около 9000 лв. и те със сигурност не са произведени в Европа.

Как стои въпроса с употребяваните пиана?

Употребявани пиана? - Да, но да са от добра марка, в добро състояние и със съвременна механика. Ако не е съхранявано правилно пианото или е лошо поддържано вероятността да започнат да се получават цепнатини по резонатора е голяма. Вирбелите, които държат струните също може да са „разхлабени” и пианото няма да държи строй. Има и стар тип механика т.нар "Виенски", който не отговаря на съвременното темпериране. Коректните търговци не биха Ви подвели относно вида на механика, но при покупка от частен клиент е възможно да се получи такова нещо, дори и не умишлено, а просто от незнание от страна на продавача.

Относно пианта предлагани по интеренет или от нерегламентирани търговци?

Моето мнение е: Бъдете изключително внимателни при избор на пиано от частно лице по обява в интернет или от гараж. На пазара има не регламентирани търговци, които изобщо не са регистрирани като фирми. Те извършват нелегален внос на инструменти от Швейцария, Австрия, Германия и други Европейски страни без документи. Повечето такива инструменти са от музикални училища, на които доста е свирено и са много амортизирани. Други пък просто са били оставени на улицата от собствениците им или подарени срещу изнасяне. Купувайки пиано от не регламентиран търговец най-често от гараж Вие поемате доста рискове. Частните лица, които продават своите пиана по интернет обикновено не са наясно със стойността на пианата и ги предлагат на неразумно високи цени, които изобщо не съответстват на състоянието им. Виждал съм оферти на частни лица продаващи пиана с "антикварна стойност" по 30 000 лв. , които са със стария тип механика т.нар. "виенски" / като тази на снимката /, който не отговаря на съвременното темпериране. Друго важно нещо: Когато купувате от пиано или роял от частно лице не сте защитен като потребител и при евентуален спор в последствие за качествата на инструмента трудно ще си върнете парите. При покупка на пиано от магазин ползвате гаранция за инструмента и сте защитен като потребител.