Представяне

Позававйки се на дългогодишния си опит в бизнеса с пиана и рояли бих искал да Ви дам повече информация, ако Ви предстои да купувате пиано или роял. Фирмата, която създадох МЕЛОДИЯ е от 20 години на пазара. Държа на името си и на това клиентите ми да бъдат информирани и доволни, както от пианото или рояла така и от обслужването във фирмата. За мен най-голямото признание е препоръката от клиент. Надявам се да Ви бъда полезен и ще се радвам на Вашето посещение в изцяло обновения шоу рум на пиано салон Мелодия. Валентин Маврев - Собственик.

Колко струва качествено европейско пиано?

Качествените европейски пиана – PETROF, C.BECHSTEIN, BLUTHNER, FORSTER, SEILER се произвеждат ИЗЦЯЛО в ЕВРОПА от фирми с над 150 годишен опит, доказали се на пазара с качествените инструменти, които произвеждат. Моля не се подвеждайте по некоректна информация давана от конкурентни фирми, че всички фирми са изнесли производството си в Китай. Това НЕ е вярно. В Европа има много фирми с традиции, които произвеждат инструментите си изцяло в Европа и държат на качеството и реномето си. Цените на новите европейски пиана са около 5500 евро и нагоре.

Как да се ориентирам на пазара с новите пиана?

Ако търсите ново пиано внимавайте, на пазара има много китайски пиана с немски имена, които само имат немски имена, но всъщност се произвеждат в Китай. Едни от тях са SCHUMANN, OFFENBACH, OTTO MEISTER, TAYLOR London и др. За съжаление тази информация често се спестява на клиента и обяснението че са внесени от Европа и са с немски части, не означава, че са европейски. Поискайте сертификат за произход, или потърсете в интеренет повече информация за марката и производителя. Цените на тези пиана са около 5-6000 лв. и те със сигурност не са произведени в Европа.

Как стои въпроса с употребяваните пиана?

Употребявани пиана? - Да, но да са от добра марка и не много стари. Ако търсите употребявано пиано е важно да знаете, че животът на едно пиано или роял е около 80-100 г. Това означава, че много стар инструмент също не е добър избор. Ако не е съхранявано правилно пианото вероятността да започнат да се получават цепнатини по резонаторната дъска е голяма. А вероятно и вирбелите, които държат струните ще бъдат вече „разхлабени” и пианото няма да държи строй. Има и стар тип механика т.нар "Виенски", който не отговаря на съвременното темпериране. Коректните търговци не биха Ви подвели относно вида механика, но при покупка от частен клиент е възможно да се получи такова нещо, дори и не умишлено, а просто от незнание от страна на продавача. Ориентирайте се към употребявани европейски пиана около 30-40-50 годишни. Цените на употребяваните немски и чешки пиана варират от 1000 до 2-3000 лв. Високо качествените немски пиана и рояли могат да бъдат и на по-високи цени, зависи от марката, състоянието и годината на производство на инструмента.

Относно пианта предлагани по интеренет или от нерегламентирани търговци?

Моето мнение е: Бъдете изключително внимателни при избор на пиано по обяви в интернет или от гараж. На пазара има доста нерегламентирани търговци, които извършват нелегален внос на инструменти от Швейцария, Австрия и други Европейски страни. Повечето такива инструменти са от музикални училища, на които доста е свирено и са амортизирани. Други пък просто са били оставени на улицата от собствениците им или подарени срещу изнасяне. Освен това тези които ги предлагат обикновено не са наясно със стойността на пианото и ги предлагат на неразумно високи цени, които изобщо не отговарят на състоянието им. Друго важно нещо: Когато купувате от частно лице не сте защитен като потребител и при евентуален спор в последствие за качествата на пианото трудно ще си върнете парите, докато при покупка на пиано от магазин ползвате всички възможности и удобства като клиент и защита като потребител.

Давате ли гаранция на инструментите закупени от Вас?

Да, гаранцията коята даваме за нашите инструменти е 5 години.

Предлагате ли доставка на пианата и роялите до дома?

Да, предлагаме доставка и качване на пианото или рояла да Вашия дом от доказани специалисти. Доставката в рамките на София е безплатна. Качването на пианото или рояла се заплаща допълнително за всеки етаж.